Dolina

Ma Dom!!! :) Przepraszamy, na dzień dzisiejszy ze względów technicznych nie możemy przenieść psa/suczki w odpowiedni dział. F. BONO Przedstawiamy Wam 3-4 letnią suczkę w typie owczarka podhalańskiego. Pod opiekę Fundacji Bono sunia trafiła ze schroniska z okolic Tarnowskich Gór, z kolei tam została przekazana przez celników z udaremnionego przemytu na Ukrainę :(. Do naszego domu tymczasowego pod Jelenią Górą (gdzie nadal przebywa) dojechała dzięki Pani Magdzie – jeszcze raz serdecznie dziękujemy za transport. Dolina, bo takie imię otrzymała w dt, była najbardziej nieufną suczką jaka trafiła do naszego domu tymczasowego. Bardzo wycofana, bojąca się niemal wszystkiego i bardzo nieufna do ludzi. Pierwszą osobą której pozwoliła podejść była 3 letnia córka opiekunów. Przeszło miesiąc zajęło jej zaakceptowanie pozostałych domowników. Ale dziś … to już nie ta sunia :) Wesoła, psocąca, towarzyska a nawet ”stróżująca” ;) Dolina. Jest to suczka raczej jednego ”pana” i jego najbardziej słucha. Ładnie chodzi na smyczy, do innych zwierząt raczej pozytywnie nastawiona, momentalnie zaakceptowała kotkę w dt. Bystra dziewczyna szybko zweryfikuje ogrodzenie w nowym domu ;) i podkopać też się nauczyła – niestety. Jak przystało na podhalankę, ostatnio odkryła w sobie „miłość” do ogrodu, to przekopie, to przytnie krzaczek – nie za często ale jednak. Dolina jest zdrową, wysterylizowaną i gotową do adopcji sunią. Jeżeli chciałbyś ją pokochać i dać jej nowy, prawdziwy dom, to prosimy o kontakt.